Overige evenementen

Schin op Geul--Sjaasbergergank

Zondag, 24. Juni 2018, 09:15 - 18:00
 
sjaasbergergank.jpg

Ook dit jaar vindt weer de Sjaasbergergank plaats boven bij de Kluis op de Schaelsberg. Deze traditie die nu alweer 6 jaar op de Nationale Lijst van Immaterieel erfgoed staat zal weer plaats vinden op de laatste zondag van juni.

Vanaf buurtschap Walem, trekken we om 9.30 uur in bedevaartstocht naar de Sjaasberg. Daar aangekomen begeven we ons onder de begeleiding van de schutterij de Oude en Jonge Nobelen van Valkenburg naar de “Groene Kathedraal” voor de dialect mis. Dit jaar wordt de Heilige Mis opgeluisterd door de Zangvereniging Orphée Houthem. De vaste gezangen komen uit de Valkenburgse Dialekmès op de melodieën van Schubert, geschreven door Anne-Marie Bemelmans-Steynebrugh.

Na de H. Mis, na het kamerschieten, is er natuurlijk weer de volkskermis met voldoende koffie, vla, bier of fris. Spek en ei worden te plekke bereidt zolang de voorraad strekt. Het rad van avontuur zal weer volop draaien om de prijzen, door de Valkenburgse middenstand beschikbaar gesteld, te verloten. Het geheel zal zoals vorig jaar weer opgevrolijkt worden met muziek van het inmiddels ook in onze regio bekend orkest OHNE GEWÄHR. De kraampjes rondom de kermis zullen u dit jaar extra veel kijk plezier bieden. Voor de kinderen hebben we weer het springkussen.

http://www.dekluisvalkenburg.nl

 
Locatie : Schaelsberg, Walem bij de Kluis
Molenweg 2
Schin op geul

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.