Overige evenementen

Eys-Muziekdagen Eys: Eyserhofconcert

Vrijdag, 22. Juni 2018, 19:00
 

Eyserhof concert: Cooder Connection

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder.
Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Samen met Ron Bormans op zang, Angelo Bombrini op accordeon, Geert Roelofs op drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. Daarbij doet Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat herleven. Speciale gastspeler is Ivo Rosbeek op Rhodes piano.
Het voorgramma start om 19.00 uur en wordt gegeven door Playing Acoustic met Evy Cratsborn en Jean Notermans.

Entree € 10

Het festival dankt zijn ontstaan in 1962 aan de oprichting van een orgelcomité in Eys dat geld inzamelde voor de restauratie van het Müller-orgel (1844) in de St. Agathakerk. De tenor Tom Brand (1917-1970) woonde in Eys en initieerde bij de ingebruikname van het gerestaureerde orgel een 4-daags muziekfestival met als hoogtepunt de uitvoering van Mozart’s Krönungsmesse met vermaarde solisten, de koren St. Cecilia en het Dameskoor uit Eys en het LSO onder André Rieu senior. 

De vermaarde organisten Louis Toebosch en Albert de Klerk gaven orgelconcerten. Het succes van dit 'Orgelfeest' uit 1962 leidde tot een jaarlijks vervolg, steeds in juni. Tom Brand inviteerde uit zijn Nederlandse (o.a. Naarden en Amsterdam) en buitenlandse netwerk topsolisten voor zangrecitals en de jaarlijkse Krönungsmesse in Eys: Agnes Giebel, Maria Stader en Herman Schey zongen in Eys. Na de dood van Tom Brand pakten de tenor Peter Kokkelmans uit Eys en dirigent Edouard Rasquin in 1974 de draad van de Muziekdagen Eys succesvol weer op. 

 www.muziekdageneys.nl

 
Locatie : Eyserhof
Wittemerweg
Eys

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.