Overige evenementen

Valkenburg--Rome beleven in één dag? Het kan!

Van Zaterdag, 7. Juli 2018 -  10:30
Tot Zondag, 2. September 2018 - 17:00
 
rome-in-één-dag_-museum-romeinse-katakomben-maakt-het-waar.jpg

Staat Rome al een tijdje op jouw persoonlijke wishlist? Museum Romeinse Katakomben gaat je vanaf 7 juli verrassen met een onvergetelijke Rome-in-één-dag beleving! Je kunt kiezen tussen de thema's Highlights, Spannend, Culinair, Creatief en Verrassend. Je stelt je eigen ideale dag samen en profiteert hierbij van grote zomerkortingen.

Kies bijvoorbeeld voor ‘Circle of life’: een spannende beleving voor het hele gezin. Je wordt uitgedaagd om met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen te beantwoorden, raadsels op te oplossen en opdrachten uit te voeren. Ieder goed antwoord brengt je dieper in het ondergrondse labyrint, waar je uiteindelijk een verborgen Romeinse doopkapel moet zien te vinden. Er wordt een beroep gedaan op kennis én creativiteit: zo mag je bij een ‘geurstation’ een bijzondere geur uit het oude Rome raden en ga je in een mooie crypte een Romeinse scène in beeld brengen. Boek je dit avontuur met een groep? Dan vorm je twee teams en ga je de onderlinge strijd aan! Napraten doe je in stijl met een smaakvolle Romeinse maaltijd. Wil je je dagje Rome compleet maken? Dan combineer je je ondergrondse avontuur met een workshop fresco schilderen of met een van de andere inspirerende workshops die het museum te bieden heeft.

Maar dat is niet alles.

Speciaal voor liefhebbers van het oude Rome lanceert het museum een bijzondere themarondleiding: ‘Gesloten voor Publiek’. De eeuwenoude ondergrondse catacomben in Rome zijn eeuwenlang door vele mensen bezocht. Met desastreuze gevolgen: vele fresco’s raakten ernstig beschadigd. Een groot aantal crypten zijn daarom tegenwoordig -ter bescherming- voor onbepaalde tijd gesloten. De enige plek ter wereld waar je deze indrukwekkende crypten tegenwoordig nog in volle omvang kunt ervaren en bewonderen is bij Museum Romeinse Katakomben. Tijdens deze bijzondere themarondleiding krijg je met eigen ogen de grafkamers en fresco’s te zien die in Rome -misschien wel voorgoed- gesloten zijn voor publiek.

Last but not least is er ook nog een culinair avontuur te beleven in het ondergrondse labyrint. De route ‘Geheime tuinen’ is een reis naar inspirerende smaken, kleuren en geuren! Je combineert een heerlijke lunch met een tocht langs kleurrijke fresco’s van Romeinse tuinen, bloemen en planten. Een enthousiaste gids vertelt over de rituelen in en rond de natuur van het oude Rome. Een bijzonder dagje uit! Wil je ook een dagje Rome beleven? Bezoek dan vanaf 7 juli   www.katakomben.nl  en klik op actueel programma!

 

Het museum is op maandag gesloten. Dit programma is te bezoeken tot 2 september.

 
Locatie : Museum Romeinse Katakomben
Plenkertstraat 55
Valkenburg

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.