Overige evenementen

Margraten--Zomerconcert

Zondag, 1. Juli 2018, 14:30
 
def.jpg

Zomerconcert van
Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer en Mannenkoor Borgharen Maastricht

Op 1 juli presenteren de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer en het Mannenkoor Borgharen Maastricht een bijzondere concertmiddag in de theaterzaal van gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten. Het betreft hier twee zeer gerenommeerde muziekgezelschappen, beiden onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein.
De Harmonie is befaamd vanwege vele behaalde vooraanstaande prijzen. Zij werd opgericht in 1821 en staat te boek als oudste harmonie van Nederland. In de loop der jaren behaalde het harmonieorkest verschillende prestigieuze prijzen bij bondsconcoursen.
In 2013 nam St. Cecilia deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, met het voortreffelijke resultaat van 94,08 punten in de 1e divisie Harmonie. De Harmonie staat onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein.
Het Mannenkoor, opgericht in 1902, beschikt al vele jaren achtereen over een uitstekende reputatie in de regio en daarbuiten. Het koor is ondanks zijn respectabele leeftijd nog steeds springlevend en een graag geziene gast bij uiteenlopende evenementen. Het koor is bijzonder trots op het muziekrepertoire dat het vandaag de dag presenteert waaronder opera, operette, musical en sacrale muziek. Het zet alles op alles om als mannenkoor aan de top te blijven en de Zuid-Nederlandse harmonieuze koorklank te behouden.

Aan de concertmiddag zal tevens worden deelgenomen door GalouKidz/Jongerenkoor Galou uit Gulpen, onder leiding van Petra Lamberts. Als solisten treden de sopraan Fenna Ograjensek en de bas-bariton Bèr Schellings op. Tevens verleent een hoornkwartet van het Maastrichtse Conservatorium zijn medewerking.

Uitgevoerd worden o.a. de wonderschone muziekstukken Nachtgesang im Walde van Frans Schubert, La Vergine degli Angeli uit de opera La Forza del destino van Giuseppe Verdi, en
Symphony nr. 1 “The Lord of the Rings” deel 5 “Hobbits” van Johan de Mey.

Aanvang 14.30 u. Kaarten à € 12,50 verkrijgbaar bij:
Café Quanten, Dorpstraat 3 Mheer / Kapsalon Verzijlberg, Kasteelstraat 1 Borgharen-Maastricht / Salon Craft, O. L. Vrouweplein 27 Maastricht
of digitaal: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/koninklijke-harmonie-st-cecilia-mheer/
of op 1 juli vanaf 14.00 u. bij de zaal van Oos Heim, Clermontstraat 10 Margraten.

 
Locatie : gemeenschapshuis Oos Heim
Clermontstraat 10
Margraten
6269 CE

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.