Overige evenementen

Meerssen--Drie lezingen over Cuba

Woensdag, 20. Juni 2018, 19:30 - 22:00
 
657906423391_DSC06734 (2).JPG

Vlak voor de zomermaanden staan er nog drie lezingen gepland over een land dat door steeds meer mensen als vakantieland wordt opgezocht: Cuba. Verzorgd door Meerssenaar Franklin Janssen. De opbrengst van de lezingen komt in zijn geheel ten goede aan de stichting Ñayño, die zich inzet voor kwetsbare kinderen in achterstandswijken van Cuba.

13 juni | Is er nog leven na de Castro’s?
Over de paradoxen van de Cubaanse samenleving anno 2018 en het perspectief voor de komende jaren. Nadruk in deze presentatie ligt niet op een ‘droge’ politiek-economische analyse maar op beschouwingen, gebaseerd op eigen waarnemingen en gesprekken met Cubanen. Daarbij fascineert vooral: wat houdt Cubaanse jongeren zoal bezig? Toegelicht met o.a. veel beelden uit de recente 1 mei viering in Havana.

20 juni | Waarom bloeit het religieuze leven in het hedendaagse communistische Cuba?
Naast traditioneel de R.K. Kerk is er een gestage groei van evangelistische kerkgenootschappen. Opvallend is evenwel vooral de opmars van het Afro-Cubaanse ‘santeria’ geloof, zelfs onder blanke Cubanen. Hoe is een en ander te verklaren in een land met een formeel atheïstische staatsfilosofie?

27 juni | De lastige positie van de moderne kunst in Cuba.
Voor veel kunstenaars is het lastig om aan goede materialen te komen. Nog lastiger kan zijn dat kunstwerken steeds aan een staatsgoedkeuring moeten worden onderworpen. Dan is het best opmerkelijk om te zien hoe gevarieerd en rijk de moderne Cubaanse kunst desalniettemin is. Hoe komt dit? Een kritische maar optimistische beeldende vertelling, o.a. vanuit de optiek van de Ñayño kunstenaars in Havana.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 043 364 24 11. Woensdagen 13, 20 en 27 juni van 19.30-22.00u in onze bieb. Kosten €7,50 per avond, gehele reeks voor €20,-.

 
Locatie : Bibliotheek Meerssen
Pastoor Dominicus Hexstraat 16a
Meerssen

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.