Overige evenementen

Eckelrade--orgelconcert

Zaterdag, 30. Juni 2018, 20:15 - 21:15
 
orgelconcert-eckelrade.jpg

Ter gelegenheid van het SOL-festival (Stg. Samenwerkende Orgelvrienden Limburg) concerteren Marcel Verheggen en Poppeia Berden op het bijzondere Robustelly-orgel. Zij brengen o.a. werken ten gehore van Thomas Babou, Lambert Chaumont, Johann Pachelbel, Dieterich Buxtehude, Christian Friedrich Ruppe en Georg Böhm, Girolamo Frescobaldi, Thomas Tomkins en Diego da Conceicão. Marcel Verheggen studeerde orgel en muziektheorie aan het conservatorium van Maastricht. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding volgde hij cursussen in binnen- en buitenland bij o.a. Luigi-Ferdinando Tagliavini, Daniel Roth en Montserrat Torrent. Tevens zette hij zijn orgelstudie voort bij Guy Bovet in Zwitserland.

Marcel Verheggen is als organist verbonden aan de St. Servaasbasiliek in Maastricht. Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland. Hij is geïnteresseerd in een zeer breed repertoire aan orgelmuziek, variërend van vroeg-renaissancemuziek tot en met hedendaagse werken waarbij het leggen van passende verbindingen tussen repertoire en orgel voorop staat. Op internationale orgelconcoursen behaalde hij diverse prijzen voor zowel interpretatie als improvisatie. Verder is Verheggen orgeldocent aan het Conservatorium te Maastricht, en geeft hij meestercursussen in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij adviseur van de Klokken- en Orgelraad waar hij betrokken is bij nieuwbouw- en restauratieprojecten.

Hij is lid van het CvON, het College van Orgeladviseurs Nederland, en als examinator betrokken bij de landelijke opleiding tot orgeladviseur. Verheggen is artistiek leider van de Maastrichtse orgelserie “Pro Organo”. Poppeia Berden (25-02-1996) begon op haar 17e met orgel spelen. In 2015 startte zij haar bachelor kerkorgel aan het conservatorium te Maastricht. Ze krijgt hier les van Marcel Verheggen en Hans Leenders. Ook heeft zij privéles van Olivier Penin te Parijs. Poppeia krijgt daarnaast lessen gregoriaans bij Hans Heykers en loopt stage bij Verschueren om meer te leren over orgelbouw. Naast haar studie is Poppeia vaste organist bij de kerk van Cadier en Keer sinds 2016. Ze heeft ook verschillende concerten gespeeld zowel solo als in begeleidende functie. U bent van harte uitgenodigd!

Stichting Robustelly-orgel Eckelrade

 
Locatie : H. Bartholomeuskerk
Klompenstraat 1
Eckelrade
6251 NE

 knop aanmelden 1

Als u een evenement wilt aanmelden, klik dan op bovenstaande knop.